هموروئید یا بواسیر زمانی اتفاق می افتد که رگ های رکتوم و مقعد متورم می شود. در پاسخ به این سوال که هموروئید چیست می توان گفت هموروئید شبیه به رگ های واریسی است که هم می تواند در داخل رکتوم و زیر پوست اطراف مقعد به وجود آید. در حالت اول هموروئید داخلی و در حالت دوم هموروئید خارجی شکل می گیرد.
بیماری هموروئید یک بیماری بسیار دردناک است و فرد بیمار پس از ابتلا به بیماری هموروئید بسیار تحت فشار خواهد بود. البته امروزه روش های درمان متفاوتی برای این بیماری در نظر گرفته شده است اما بهتر است پیش از ابتلا به بیماری هموروئید سبک سالمی برای زندگی انتخاب کنیم تا دچار این بیماری نشویم. عدم درگیری با بیماری هموروئید ارتباط مستقیم دارد با نحوه صحیح زندگی که اعم از خوردن غذای فیبردار و سالم، ورزش منظم، نوشیدن زیاد مایعات می باشد.
به یاد داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. برای پیشگیری از بیماری هموروئید، خوردن فیبر به مقدار کافی و نوشیدن 8 لیوان آب در روز توصیه می شود. برای پیشگیری بهتر است از غذاهای طبیعی مانند سبزیجات، میوه ها، نان و غلات سبوس دار و… که دارای فیبر هستند استفاده کرد و غذاهای سالم را جایگزین سایر غذاها نمود. به علاوه اگر گاهی بدن دچار تغییراتی در دفع شد و یا علایمی در بدن فرد ظاهر شد، فرد باید به بهبود و درمان بپردازد و یا در سریع ترین زمان به پزشک مراجعه کند. چرا که بیماری هموروئید برگرفته از بیماری یبوست در طولانی مدت می باشد.
درجه بندی هموروئید چیست و هموروئید چند درجه دارد؟
بیماری هموروئید دارای درجه های مختلفی است و درمان هموروئید بر اساس درجه بندی های آن یا به بیان ساده تر بر اساس میزان شدت آن انجام می گیرد. بیماری هموروئید معمولا به سه درجه دسته بندی می شود.
درجه اول که خیلی شدید نیست و در این حالت رگ ها گشاد شده اند .در بیماری درجه اول خونریزی از جمله علایمی است که فرد به بیماری هموروئید پی می برد.
درجه دوم کمی شدیدتر از درجه اول است. سیاهرگ ها گشاد شده در برخی مواقع بیرون زده و بعد دوباره به داخل باز می گردند و فرد به طور موقتی بر آمدگی را حس می کند.
درجه سوم جزو شدیدترین درجه های بیماری هموروئید می باشد که توده ها کاملا بیرون زده اند و به داخل باز نمی گردند و همواره در همین حالت باقی می مانند.
جهت دریافت وقت معاینه می توانید با شماره ۰۲۱۲۲۳۶۱۰۷۱ تماس بگیرید.
عوامل اصلی ابتلا به هموروئید چیست و راه تشخیص آنها کدام اند؟
دلایل و عوامل مختلفی برای ابتلای افراد به بیماری هموروئید وجود دارد که در اینجا به عمده ترین دلایل ابتلا به هموروئید اشاره می کنیم.
در پاسخ به اینکه بهترین روش درمان هموروئید چیست، باید گفت بهتر است ابتدا بیماری هموروئید توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود. پزشک متخصص پس از تشخیص بیماری می تواند روش های درمان هموروئید را نیز به بیمار ارائه دهد و مناسبترین درمان را انتخاب نماید. به طور کلی انواع روش های درمان هموروئید به 4 دسته تقسیم می شود:
برای انتخاب بهترین روش درمان هموروئید در تهران با کلینیک لیزرشفا به شماره ۰۲۱۲۲۳۵۹۱۳۵ تماس بگیرید.
درمان خانگی هموروئید چیست و آیا موثر است؟
روش های درمان خانگی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که بیماری هموروئید مزمن نباشد. شما می توانید با روش های درمان خانگی، هموروئید را تا حدودی کنترل کنید. به یاد داشته باشید که با روش های درمان خانگی نمی توان بیماری هموروئید را به طور کامل برطرف کرد. در درمان های خانگی هموروئید معمولا از گیاهانی مانند آلوئه ورا، آب گرم، روغن نارگیل، انجیر خشک و… استفاده می شود.
در روش های درمان دارویی همانطور که از نامش پیداست، برای درمان هموروئید از داروها استفاده می شود. بهتر است داروها توسط پزشک متخصص شما تجویز شود. چرا که استفاده سرخود از دارو ممکن است نه تنها باعث بهبود شما نشود بلکه مشکلات شما را نیز بیشتر کند. در روش های درمان دارویی از کرم های موضعی استفاده می کنند. کرم ها و شیاف هایی که دارای هیدروکورتیزون هستند برای بیماری هموروئید مناسب هستند و باید توسط پزشک متخصص تجویز شوند. به علاوه پدهای بی حس کننده نیز می توانند در کاهش درد بیمار موثر باشند.
روش های درمان با لیزر یکی از بهترین روش های درمان هموروئید یا بواسیر می باشد. استفاده از این روش بسیار آسان است و بازدهی خوبی دارد. اما نکته مهمی وجود دارد که در روش های درمان همورئید با لیزر باید در نظر گرفت. مهمترین نکته این است که دستگاه لیزر فقط باید مخصوص لیزر برای هموروئید باشد تا فرد بیمار دچار مشکل نشود.
در واقع زمانی که روش های دیگر آنطور که باید و شاید بازدهی مناسبی نداشته باشند لازم است از جراحی برای روش های درمان هموروئید استفاده نمود. در جراحی از دو روش متفاوت استفاده می شود روش جراحی کلاسیک و روش جراحی رابر بندینگ.
در روش جراحی کلاسیک فرد بیمار با بیهوشی یا بی حسی تحت عمل جراحی قرار می گیرد. معمولا در روش درمان هموروئید با جراحی کلاسیک شما باید حتما به یک پزشک متخصص بسیار حاذق و ماهر مراجعه کنید.
در روش جراحی رابر بندینگ معمولا توده های داخلی بدون خونریزی و براحتی برداشته می شود. روش جراحی رابر بندینگ برای برداشتن توده های داخلی تاثیر گذار است اما استفاده از روش رابر بندینگ در برداشتن توده های خارجی با درد شدیدی همراه است به طوری که ممکن است فرد نتواند تحمل کند.
معایب روش های درمانی هموروئید چیست و عوارض آن ها کدام اند؟
به طور کلی در روش درمان هموروئید با جراحی، لازم است بیمار با عوارض زیادی دست و پنجه نرم کند و به همین دلیل این روش جزء آخرین گزینه های درمان است. در بین سایر روش ها، هر دو روش جراحی دارای معایب و عوارضی زیادی می باشد.
بیماری هموروئید یا بواسیر یکی از شایع ترین بیماری ها در افراد است. بهتر است پیش از ابتلا به هموروئید وجود مشکلاتی در بدن مانند یبوست و… را جدی بگیرید و سعی کنید آن را درمان کنید پیش از آن که منجر به یک عارضه خطرناک شود. اگر به هموروئید مبتلا شدید و یا داررای علایمی که ذکر شده هستید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و برای درمان اقدام نمایید.
پزشک متخصص می تواند به طور دقیق تری بیماری شما را تشخیص دهد و متناسب با شدت بیماری شما روش درمان مناسبی را نیز در اختیار شما خواهد گذاشت. به علاوه بهتر است سبک زندگی سالم را نیز بیاموزید چرا که زندگی سالم مانع از به وجود آمدن مشکلاتی این چنین مانند بیماری هموروئید می شود.