برای درمان فیستول مقعد راه های درمان مختلفی وجود دارد که هرکدام مزایا و معایب خودشان را دارند. با ما همراه باشید تا این روش ها را بررسی کنیم و بهترین روش با کمترین درد را به شما معرفی کنیم.
تشخیص دقیق مسیر فیستول مقعدی برای درمان بسیار مهم است. دهانه خروجی فیستول در پوست به طور کلی به صورت ناحیه ای ملتهب و قرمز رنگ ظاهر می شود که گاهی از آن چرک و عفونت بدبو ترشح میشود. این دهانه خارجی معمولاً به راحتی قابل تشخیص است.
در نتیجه در اکثر اوقات با معاینه می توان فیستول را به راحتی تشخیص داد، در کلینیک لیزر شفا معاینه بیماران خانم توسط پزشک متخصص خانم و معاینه بیماران اقا توسط پزشک متخصص اقا انجام می شود. پس ترس و خجالت را کنار گذاشته و همین حالا برای درمان بیماری خود اقدام نمایید.
“جهت رزرو وقت لیزر فیستول کلیک کنید”
پیدا کردن دهانه فیستول در داخل مقعد (دهانه داخلی) پیچیده تر است. متخصصان لیزر شفا از جدیدترین فن آوری ها استفاده می کنند تا به درستی درمان فیستول را انجام دهند.
از دستگاه های MRI ، سونوگرافی، آندوسکوپی و فیستولوگرافی برای مشخص کردن مسیر دقیق لومن فیستول استفاده می کنند.
درمان فیستول مقعدی به محل فیستول و پیچیدگی آن بستگی دارد. هدف ترمیم فیستول اول بستن کانال فیستول با کمترین آسیب به مقعد و ماهیچه های اطراف آن است. آسیب دیدن این عضلات می تواند منجر به بی اختیاری مدفوع شود. پس دقت و تجربه پزشک معالج بسیار مهم است.
به جرئت میتوان گفت بهترین و سریع ترین روش درمان فیستول مقعد، درمان با لیزر است. این روش با دوره نقاهت کمتر از 20 دقیقه بدون نیاز به بیهوشی عمومی یا نخاعی بلکه با بی حسی موضعی به راحتی قابل انجام است. بیمار می تواند فردای روزی که عمل لیزر را انجام داد، به سرکار برود.
“جهت رزرو وقت لیزر فیستول در کلینیک لیزرشفا در تهران کلیک کنید”
معمولترین نوع جراحی سنتی فیستول مقعد است که در 85 تا 95 درصد از موارد از آن استفاده می گردد. در این نوع جراحی، کل مسیر فیستول از دهانه داخلی تا دهانه خارجی باز می شود.
جراح، محتویات آن را شسته و خارج کرده و آن را کاملاً باز میکند. پس از یک تا دو ماه فیستول بهبود میابد.
ممکن است جراح، برای دسترسی به فیستول مجبور شود بخشی از عضله اسفنکتر مقعد را ببرد. این مورد بستگی به میزان پیچیدگی فیستول دارد. جراح معالج تلاش می کند کمترین آسیب را به ماهیچه های مقعد وارد کند تا بیمار دچار بی اختیاری مدفوع نشود. عوارض این روش از لیزر فیستول به مراتب بیشتر می باشد.
گاهی جراح مجبور میشود مسیر فیستول را با استفاده از یه ستون باز نگه دارد، این کار معمولا چند ماه طول میکشد تا مواد داخل فیستول به خوبی تخلیه شود.
این کار زمانی انجام میشود که مسیر فیستول به گونه ای باشد که بیمار در خطر بی اختیاری مدفوع قرار داشته باشد.
جراح کانال فیستول را تمیز می کند و با بخیه ها دهانه داخلی فیستول را می بندد. سپس مواد مخصوص ساخته شده از پروتئین الیافی (فیبرین) از طریق دهانه خارجی فیستول تزریق می شود تا داخل کانال را پر کند. سپس دهانه خارجی را نیز بخیه زده میشود و با این کار کانال فیستول بسته میشود.
روش های مختلفی برای درمان فیستول مقعدی وجود دارد اما به صرفه ترین و قطعی ترین روش میان آنها، لیزر درمانی است.
البته برای انجام لیزر باید به مراکز مجهز و معتبر رجوع کنید.
در شیوه درمان تفاوت چندانی وجود ندارد؛ تنها مزیت لیزر مدت نقاهت کوتاه تر می باشد.
امکان بازگشت بیماری وجود نداشته و همچنین غیر تهاجمی محسوب می شود. زیرا جراحت، درد، بیهوشی یا خونریزی ندارد. همچنین پس از عمل مدت کمتری در بیمارستان میباست بگذرانید.
در لیزر درمانی به مراتب، بی اختیاری مدفوع نسبت به جراحی سنتی کمتر است.
علاوه بر درد طاقت فرسا، بیمار باید 2 الی 3 روز پس از جراحی در بیمارستان بستری باشد.
اسکار حاصل از جراحی در روش لیزر بسیار کمتر می باشد.