فیبری که درون دانه تخم کتان (بَزرَک) وجود دارد ، برای جلوگیری از یبوست و هموروئید مؤثرمی باشد. مواد غذایی که منشأ گیاهی دارند سرشار از فیبر هستند و باتوجه به اینکه آنزیمهای بدن نمیتوانند فیبر را هضم نمایند، بنابراین فیبر موجود در مواد غذایی جذب جریان خون نمیشود و به انرژی تبدیل نمی شود.
فیبرها به دو نوع فیبر قابل حل و فیبر غیرقابل حل تقسیمبندی میشوند.
فیبرهای قابل حل، هنگامیکه با آب مخلوط میشوند به شکل ژل مانندی تبدیل می شوند، و فیبرهای نامحلول نه تنها در آب حل نمیشوند بلکه داخل روده، همانگونه که هستند دستنخورده باقی میمانند. فیبرهای حل شونده به دفع راحت تر مدفوع کمک کرده و از بروز یبوست جلوگیری میکنند. بنابراین از بروز هموروئید پیشگیری کرده و در صورتیکه دچار بیماری هموروئید شوید از تشدید آن جلوگیری میکند.
برای پیشگیری از نفخ و جمع شدن گاز در معده، باید فیبر را کم کم به رژیم غذایی خود اضافه کنید و حتماً همزمان با مصرف مواد غذایی فیبردار ، آب فراوان و کافی بنوشید، زیرا در غیر این صورت فیبر نه تنها موثر نبوده بلکه اثر منفی داشته و باعث بروز یبوست و هموروئید می شود. موادی که حاوی فیبر محلول میباشند شامل انواع جو (دو سر پرک)، تخم کتان، نخود، لوبیا، انواع سیب، هویج و انواع توت.
انجام ورزش مرتب و منظم و رعایت رژیم غذایی خاص و سالم تاثیر مثبتی در پیشگیری و درمان هموروئید دارد.
بیوفلاوونوئیدها کمک به حفظ گیاهان میکنند، بلکه انسان را نیز محافظت میکنند. برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف زیاد و طولانی مدت فلاوونوئیدها باعث پیشگیری از بروز خارش، خونریزی و سایر علائم ناشی از هموروئید می شود. و موجب تقویت و استحکام دیواره و جدار عروق خونی می شود.