برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به زگیل تناسلی و روش های تشخیص آن تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تشخیص زگیل تناسلی، توسط پزشک انجام می شود. البته ممکن است فرد در برخی موارد با دیدن این زائده ها در ناحیه تناسلی از ابتلا به زگیل آگاه شود. اما برای اطمینان دقیق از بیماری لازم است تا یک معاینه ساده تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. پزشک به راحتی و با معاینه ی ظاهری، زائدهها را بررسی میکند. سپس فرد می تواند با تجویز پزشک، درمان را آغاز کند.
زگیل تناسلی، یک التهاب پوستی است که با نام HPV هم شناخته می شود. زگیل ها در هر جایی از بدن امکان رشد دارند اما بیشتر بر روی دستگاه تناسلی مشاهده می شوند. معمولا رنگ این زگیل ها شبیه به رنگ پوست است، مثل صورتی یا قهوهای روشن. گاه ممکن است رنگ آن ها نیز در طول زمان تغییر کند.
علایم بیماری زگیل، به شرح زیر است:
آزمایشات لازم برای این بیماری، کمک می کنند تا تشخیص راحت تر انجام شود. به علاوه نحوه درمان متناسب با بیماری انتخاب شود. معمولا برای تشخیص این بیماری از آزمایشات زیر کمک گرفته می شود:
ویروس HPV به دو دسته کم خطر و پر خطر تقسیم می شود که نوع کم خطر این بیماری، هیچ مشکلی برای فرد بیمار ایجاد نمی کند و بعد از گذشت 18 تا 24 ماه به طور کامل از بین می رود، اما در تیپ پر خطر این نوع ویروس علاوه بر ایجاد عفونت، می تواند منجر به سرطان واژن، مقعد، دهانه رحم و… شود که باعث به خطر افتادن سلامت فرد بیمار خواهد شد.
هر کدام از زگیل ها بنا بر دلایلی به وجود می آیند و نحوه درمان آن ها نیز متفاوت است. زگیل ها منشا ویروسی دارند و بیش از 40 نوع ویروس زگیل تناسلی وجود دارد. به طور کلی زگیل های ناحیه تناسلی به دو دسته کم خطر و پر خطر تقسیم می شوند. زگیل های کم خطر به راحتی قابل درمان هستند اما پر خطرها، ممکن است به سرطان های ناحیه تناسلی منجر شوند.
برای اینکه بتوانیم تفاوت بین این دو را متوجه شویم باید بدانیم که به طور کلی، زگیل های تناسلی ضایعاتی سفت و شبیه به گل کلم می باشند که می توانند در ناحیه واژن، آلت تناسلی، داخل دهان، مادگی و… رشد کنند. همچنین، این نکته باید اضافه شود که این بیماری، معمولا بر اثر رابطه جنسی کنترل نشده وارد بدن فرد بیمار خواهد شد، در حالی که زگیل های معمولی برآمدگی های نرم و گرد مانند هستند که بر اثر چاقی،کشیده شدن پوست با لباس، بارداری و… زیر سطح پوست رشد می کنند و برخلاف زگیل های تناسلی، هیچ تهدیدی برای فرد بیمار ایجاد نمی کنند، اما احتمال تشدید و گسترش این نوع زگیل ها وجود دارد.
در جواب این سوال باید بگوییم که در واقع موهای زیر پوستی، وقتی به وجود می آیند که فرایند رشد مو به درستی انجام نمی شود و داخل پوست رشد خواهند کرد. این ضایعه، معمولا برای افرادی که موهای زائد خود را بیشتر با تیغ اصلاح می کنند، اتفاق خواهد افتاد و همچنین، باعث ایجاد جوش های قرمز رنگ می شوند که با درد زیادی همراه هستند.
در صورت شک داشتن و مشاهده هر گونه علائمی، بهتر است حتما تست HPV را انجام دهید و برای پیشگیری واکسن گارداسیل را تزریق کنید.
درمان زگیل تناسلی، معمولا به کمک روش های زیر انجام می گیرد:
لیزر زگیل تناسلی، جزء موثرترین روش های از بین بردن این نوع بیماری می باشد. ممکن است زگیل، به صورت تکی یا خوشه ای در اطراف مقعد و سایر نقاط ناحیه تناسلی دیده شوند. اما لیزر کمک می کند حتی زگیل های خوشه ای به راحتی درمان شوند. لیزر درمانی معمولا در مطب یا کلینیک انجام می شود. برای درمان با لیزر، یک جلسه یک ساعته زمان لازم است.
سوزاندن یا الکترکوتر، نوع دیگری از درمان این بیماری است. قبل از هر چیز، پوست یا محل مورد نظر ضد عفونی می شود. سپس برای جلوگیری از سوختگی، یک کرم یا ژل خاص به سطح پوست زده می شود. با توجه به اندازه زائده ها، از بیهوشی یا بی حسی استفاده می شود. در نهایت با یک جریان الکتریکی خفیف، زگیل یا بافت های غیر طبیعی از بین می رود. البته جریان الکتریکی به هیچ وجه وارد بدن شما نمی شود.
کرایوتراپی، سرما زدگی یا یخ زدن از دیگر روش های زگیل درمانی می باشد. در این روش پزشک نیتروژن مایع را بر روی محل مورد نظر می زند. این مایع به عمق زائده های گوشتی وارد می شود و با کمک سرد شدن یا یخ زدگی، منجمد می شود. سپس پزشک کمی صبر می کند تا این بافت ذوب شود. اگر با یک بار منجمد شدن هنوز هم زائده ها از بین نرفته باشند با صلاحدید پزشک دوباره این مراحل تکرار می شود.
از مزایای لیزر، برای از بین بردن ضایعات ناحیه تناسلی، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
برای گرفتن وقت قبلی با ما تماس بگیرید.
زگیل و تبخال های تناسلی، هر دو با سرایت پذیری بالا و عفونت فراوان همراه هستند. زمانیکه ویروس تبخال تناسلی وارد بدن می شود، باعث ایجاد تاول هایی در اندام تناسلی و یا داخل دهان خواهد شد. همچنین، ایجاد تب در افراد مبتلا به این عارضه بسیار افزایش پیدا می کند. این نکته را هم باید اضافه کنیم که این عارضه بعد از گذشت 15 روز به طور کامل بهبود می یابد اما احتمال عود این نوع بیماری وجود دارد که در این شرایط، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
پس همانطور که در بالا به طور کامل اشاره کردیم، هر نوع برآمدگی که روی سطح پوست ایجاد می شود الزاما زگیل نمی باشد و حتما باید برای تشخیص درست این نوع زائده ها بررسی و نمونه برداری های لازم توسط پزشک متخصص انجام شود تا نوع بیماری مشخص شود.
آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما