با وجود فشار بسیار زیادی که بر روی ناحیه لگن زنان در دوران بارداری آنها وجود دارد، سیاهرگها و عروق خونی این ناحیه ملتهب و متورم شده و منجر به بروز بواسیر دوران بارداری میشود. این نوع از بواسیر که متخص به دوران بارداری است، در 3 ماهه اول پدیدار شده و ممکن است تا 1 ماه بعد از زایمان نیز ادامه دار باشد. شاید بهتر باشد بدانید که دیگر نیازی به درد کشیدن و تحمل سوزش و خارش بواسیر نیست و میتوانید به کمک تکنیکهای کاهش درد و التهاب بواسیر دوران بارداری، این عارضه را در خانه بهبود ببخشید.
در ادامه قصد داریم تا به این بپردازیم که چه راهکارهایی برای کاهش علائم و درمان بواسیر دوران بارداری برای زنان وجود دارد؟
بواسیر یا هموروئید به بیرون زدگی بخشی از سیاهرگهای اطراف مقعد گفته میشود که بالشتکهایی گوشتی و دردناک را به وجود میآورد. هموروئید یا بواسیر دارای سه نوع زیر میباشد:
اگر میخواهید در خانه تشخیص دهید که آیا به بواسیر مبتلا هستید یا خیر، بهتر است تا به دنبال علائم و نشانههای زیر باشید:
بیشتر بخوانید: هموروئید چیست؟!
“چطور از شر بواسیر دوران بارداری خلاص شویم؟” یکی از رایجترین سوالاتی است که بسیاری از مادران باردار به دنبال رسیدن به جواب آن هستند. چرا که طبق تحقیقات منتشر شده از سوی healthnews.com، این بیماری مقعدی 15 تا 41 درصد از زنانی که در دوران حاملگی به سر میبرند را به خود گرفتار میکند. پس حق طبیعی زنان باردار است که با راههای درمان بواسیر آشنا شوند. بهترین و موثرترین راهکارهایی که درد و ناراحتی هموروئید دوران بارداری را بهبود میبخشد، عبارتند از:
فیبر و آب دو تا از مهمترین موادی هستند که در نرم کردن مدفوع و جلوگیری از بروز یبوست و بواسیر نقش دارند. همچنین در پاکسازی سیستم گوارش شما نیز نقش دارند. اگر در دوران بارداری مدفوع نرمی داشته باشید، دهانه مقعد شما حین دفع زخم نشده و بیرون زدگی بواسیر به وجود نمیآید.
یکی از کارآمدترین روشهای درمانی برای کاهش التهاب مقعدی و درمان زائده گوشتی بواسیر، نشستن در لگنی از آب گرم به مدت 10 الی 15 دقیقه در روز است. آب گرم میتواند جریان خون در اطراف مقعد را افزایش دهد و کوچک شدن و جمع شدن توده بواسیر را به همراه داشته باشد.
آخرین راه نجات از شر تودههای گوشتی هموروئبد، جراحی سنتی با تیغ و یا درمان با لیزر است. روشهای درمانی متفاوتی برای برداشتن توده بواسیر وجود دارد که انتخاب روش جراحی، به نوع و شدت بواسیر شما بستگی دارد. اما هیچ درمانی بهتر از لیزر بواسیر با لیزرهای CO2 نیست! اگر قصد دارید بواسیر دوران بارداری خود را درمان کنید، پیشنهاد ما به شما درمان بواسیر با لیزر است. در این بین شما از مزایای زیر نیز بهرهمند خواهید شد:
اگر به دنبال یک درمان سریع و کم دردسر هستید، لیزر بهترین درمان برای شماست. البته دقت داشته باشید که بهتر است درمان هموروئید خودتان با لیزر را تا بعد از دوران زایمان به تعویق بیندازید تا هیچ مشکلی برای شما و فرزندتان پیش نیاید.
درمان بواسیر یا هموروئید خود را با کمترین میزان عارضه در کلینیک لیزرشفا تجربه کنید.
بهتر است تا از هر عملی که سبب افزایش فشار در ناحیه مقعدی یا پرینه شما شود بپرهیزید. در جهت مدیریت دفع خود، اقدامات زیر موثر خواهند بود:
پیش از آنکه شروع به مصرف سر خود هر دارویی بکنید، ابتدا با پزشک متخصص خود مشورت کنید. چرا که دوران بارداری بسیار حساس بوده و مصرف سر خود هر دارویی ممکن است خطرساز باشد. بنابراین سعی کنید داروهای ملین و نرم کننده مدفوع را تحت نظارت پزشک متخصص مصرف کنید.
درمان بواسیر دوران بارداری در کلینیک تخصصی لیزر شفا
سعی کنید از کمپرسهای سرد برای تسکین درد و التهاب ناشی از بیرون زدگی انواع هموروئید استفاده کنید. یخ و کمپرسهای سرد راهی بسیار کارامد برای مدیریت التهابات بواسیر در دوران بارداری میباشد. شما میتوانید تکهای یخ را به یک پارچه تمیز و نازک بپیچید و آن را روی بواسیر خود بگذارید و با از بستههای آماده کمپرس سرد استفاده کنید.
دغدغه بسیاری از افراد این است که چرا زنان باردار تا این حد مستعد ابتلا به بواسیر دوران بارداری هستند؟ دلیل اصلی ابتلا به بواسیر دوران بارداری، فشار بیش از اندازهای است که به بدن زنان وارد میشود. دلایل ابتلا به بواسیر دوران بارداری عبارتند از:
در صورتی که به بواسیر دوران بارداری مبتلا هستید، هیچ آسیبی به سلامتی جنین شما وارد نخواهد شد. با این حال وجود یک بالشتک گوشتی و متورم در ناحیه مقعدی، میتواند بر کیفیت فعالیتهای روزمره شما تاثیر منفی بگذارد و یا عوارضی جبران ناپذیر را از خود بر جای بگذارد! در برخی موارد با توجه به اینکه بواسیر داخلی است یا خارجی یا اینکه هموروئیدی ترومبز شده و یا معمولی، ممکن است احتمال نیاز به عمل جراحی با لیزر یا با تیغ به روش سنتی را بالا ببرد.
علاوه بر نیاز به جراحی، عوارض دیگری نیز ممکن است به وجود بیاید که عبارتند از:
دانستن اینکه چه زمانی باید به پزشک متخصص هموروئید مراجعه کنیم و بواسیر دوران بارداری خود را درمان کنیم، امری ضروری به شمار میرود. چرا که بواسیر یا همان هموروئید اگر درمان نشود علاوه بر درد و ناراحتی، عوارضی که ذکر شد را به همراه خواهد داشت.
اگر به بواسیر دوران بارداری مبتلا هستید بهتر است در شرایط زیر به پزشک فوق تخصص هموروئید مراجعه کنید:
از بروز عوارض هموروئید دوران بارداری با مراجعه به کلینیک لیزر شفا پیشگیری کنید.
هموروئید یا بواسیر دوران بارداری یکی از رایجترین اختلالات مقعدی در زنان است که در طول دوران بارداری، مدت زمان نسبتاً زیادی در ناحیه مقعدی ظاهر میشود. بواسیر دوران بارداری معمولاً تاثیر منفی بر سلامت جنین ندارد، بلکه تنها کیفیت زندگی مادر را کاهش میدهد. به هر حال هموروئید دوران بارداری میتواند از طریق داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر، افزایش نوشیدن آب و همچننی تغییر عادات دفع شما مدیریت شود. همچنین توصیه میشود تا هموروئید دوران بارداری را اگر خود به خود درمان نشد، بعد از دوران زایمان حتماً توسط یک دکتر فوق تخصص و حرفهای هموروئید درمان کنید.